Informatie

Kennismaken met


De bowlssport is eigenlijk voor iedere leeftijd geschikt, van acht tot tachtig jaar.
Bowls kent geen leeftijdgrens doch jongeren zijn in het algemeen meer geïnteresseerd in actievere sporten.
Bovendien zijn de zalen voor indoor-bowls alleen in de onrendabele uren beschikbaar hetgeen een probleem is voor de werkenden onder ons.
BowlsOss kan nog nieuwe leden gebruiken. Bowls is een rustige sport, waarin vooral de techniek en de tactiek belangrijk zijn. Dat maakt deze sport zo boeiend. Het is een uitstekende sport voor 50- plussers omdat er geen topconditie voor wordt vereist.
Het in beweging zijn is goed voor de gezondheid maar de contacten met leeftijdgenoten zijn eveneens zeer belangrijk om niet in een isolement te geraken.
Bowls wordt door dames en heren gemixed gespeeld.
Als men het spel goed onder de knie heeft, kan men inschrijven voor de Nederlandse kampioenschappen omdat BowlsOss bij de overkoepelende bond, de NIOBB is aangesloten.
Bowls is niet moeilijk, de spelregels zijn eenvoudig. Het is de behendigheid die u onder de knie moet krijgen maar daar hebben wij onze mensen voor, zij maken u wegwijs in het spel.
De eerste vier lessen bij BowlsOss zijn gratis. Daarna beslist u of u lid wordt. Bowls is geen dure sport.
BowlsOss heeft spelmateriaal beschikbaar. Schoenen zonder profiel zijn een vereiste om onze matten niet te beschadigen maar daarvoor is de eerste keren wel een oplossing te vinden.
Er wordt veel in het wit gespeeld maar zolang u niet met wedstrijden meedoet is clubkleding geen vereiste. Bowls, bent u geïnteresseerd geraakt in deze boeiende sport?

De leden van BowlsOss spelen dit in de sporthal in Bergchem. Kom eens een keertje kijken of nog beter…kom het eens proberen. U bent van harte welkom.